З Днем Соборності України!

22 січня в українців свято – День Соборності – особлива дата в історії України, сьогодні український народ із вдячністю згадує тих героїв, які словом і багнетом намагалися відродити незалежну соборну українську державу. Цей день нагадує про те, що сила нашої держави – в єдності українських земель, адже соборність включає в себе єдність і згуртованість.

Нині ми відзначаємо два важливих свята – проголошення Української Народної Республіки та Акт Об’єднання українських земель. 105 років тому, 22 січня, українці проголосили незалежність своєї держави і створили Українську Народну Республіку, а рівно через рік відбувся Акт злуки УНР і ЗУНР. 

Головна традиція в День Соборності – це живий ланцюг, який українці вибудовують, символізуючи об’єднання українських земель і державну єдність. Історія цієї традиції починається в 1990 році – тоді живий ланцюг простягнувся з Києва до Львова та Івано-Франківська, Стрия, Тернополя, Житомира та Рівного. За різними оцінками, участь в акції взяли близько трьох мільйонів чоловік. Відтоді це стало доброю традицією, яку щороку влаштовують у різних куточках України. У Києві 22 січня таким чином “з’єднують” два береги Дніпра – лівий і правий, символізуючи об’єднання Сходу і Заходу України.

Любарецький ліцей святкує разом з усіма українцями. Ми віримо в силу і мужність наших захисників, упевнені в перемозі України і переконані в тому, що наша вільна, незалежна, самостійна, соборна Україна процвітатиме під мирним небом!