Заклади освіти призупинять роботу до 12 березня

Міністерство освіти і науки рекомендувало всім закладам вищої освіти та всім іншим закладам освіти, що знаходяться в сфері управління місцевих органів самоврядування, призупинити роботу з 2 до 7 березня включно.
Відповідне рішення Міносвіти ухвалено, враховуючи рішення Кризового комітету при Міністерстві енергетики та вугільної промисловості від 1 березня 2018 року, та з метою усунення кризової ситуації та її негативних наслідків, яке містить норму про необхідність призупинення навчання з 2 березня до 6 березня.
Разом з тим в освітньому відомстві рекомендують всім закладам освіти призупинити роботу з 2 до 7 березня включно.
«Видовження періоду, протягом якого рекомендовано призупинити навчання на один день, також пов’язано з тим, що у випадку виходу учнів та студентів сьомого числа на навчання, вони змушені будуть перебувати в недостатньо прогрітих приміщеннях. Однак протягом святкових та вихідних днів буде достатньо часу, щоб забезпечити належні умови для навчання», – наголошують у Міністерстві освіти і науки.
Як відомо, відповідно до календаря вихідних, затвердженого Кабміном, українців очікують чотири дня відпочинку – з четверга, 8 березня до 11 березня включно.