Тиждень безпеки життєдіяльності

22 вересня  у нашу школу завітали співробітники головного управління ДСНС України в Київській області Боровик Дар`я, Вітовецька Тетяна та Соловей Олександр Миколайович. У рамках «Тижня знань з основ безпеки життєдіяльності» рятувальники провели урок безпечної поведінки для учнів 1-4 класів.

IMG_3501 IMG_3503Захід був спрямований на виховання у дітей правил безпечної поведінки, вміння швидко реагувати на різні надзвичайні ситуації, а також надавати допомогу у разі необхідності.

Гості у доступній ігровій формі пояснили дітворі основні правила пожежної безпеки у побуті. Форма гри вибрана невипадково, адже у такій невимушеній формі діти запам’ятовують швидко і назавжди. А з метою популяризації професії пожежника-рятувальника дітворі був проведений справжній майстер-клас з одягання бойового одягу і, звісно, з’явилося багато охочих приміряти його на себе.

IMG_3516

А щоб усе почуте протягом уроку школярам краще запам’яталось, рятувальники продемонстрували мультфільми «Фокс і Трот» та провели веселі вікторини щодо дотримання правил пожежної безпеки. Дітлахи із захопленням відгадували загадки на пожежну тематику. Поговорили й про небезпеку від сірників та електричних приладів, а також з’ясували, як треба з ними поводитись. Учні запам’ятали необхідні правила  безпечної поведінки та пообіцяли уникати небезпеки. А якщо вже опиняться в епіцентрі лиха, то зможуть правильно зреагувати та за номером «101» зателефонувати рятувальникам.

Час промайнув  швидко.   Ми дуже вдячні  співробітникам Служби порятунку за цікавий та змістовний урок.